Ценко Чоков три пъти ходил на лечение в Плевен

19.12.2018 16:51

„Не е грях и не съм се отклонил от наложената ми мярка. Не съм направил нищо и не смятам, че е престъпление човек да се нахрани“. Това заяви обвиняемият бивш кмет на село Галиче Ценко Чоков, накуцвайки и с патерици на влизане в Специализирания наказателен съд, цитиран от news.bg. Той заяви, че не му е бил посочен маршрутът, който трябва да извърви, а също така и мярката му за неотклонение не посочва къде да се храни.

„Имам право на храна и какво противно съм направил, като съм се нахранил за 5 минути. Аз не виждам какво съм прегрешил, че ще ме изядете“, отсече бившият кмет на Галиче.

Съдията по делото му разрешил да излезе. Чоков заяви, че поне 15 дни в месеца ходи да се лекува.

„Като пътувам до Плевен, трябва да ям някъде по пътя или не трябва да се храня“, запита Чоков и допълни, че си е поръчал храна за 10-15 минути, а охранителните са го снимали. От персонала му обяснили, че тези, които го снимат са охранители. Три пъти ходил на лечение в Плевен. „Поръчах си храна, изядох 1/3 от нея и след това дойдоха органите на реда, установиха моята самоличност, пуснаха ме и се прибрах вкъщи“, обясни той.

По думите му всички, които са с мярка за неотклонение „домашен арест“ и дойдат в съда, ги пускат в почивка и ходят да обядват. „Защо не са в моята ситуация, нали все пак хапват някъде. Защото не са Ценко Чоков или не ядат може би“, попита бившият кмет на Галиче.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: