Избраха баскетболист от Плевен за „Играч на седмицата“ в Англия (видео)

13.12.2018 11:26

Плевенският баскетболист Даниел Пенков бе избран за „Играч на седмицата“ в първенството на елитните баскетболни академии в Англия. Младият талант записа 28 точки (18 от които от тройката) и 12 асистенции за успеха на своя Джеймс Уат Колидж над SGS College.

Изиграхме страхотен мач срещу SGS College, като всички дадоха най-доброто от себе си за победата, коментира Дани Пенков. „Имам страхотни съотборници и треньори, на които винаги може да се разчита. Благодарен съм за възможността, която ми се дава. Целта ми е винаги да правя треньорското ръководство и моето семейство щастливи с това, което правя“, казва още плевенчанинът.

Много съм щастлив за Даниел, той заслужава тази награда, тъй като винаги се представя на високо ниво, казва треньорът на Джеймс Уат Колидж Стивън Хансел. Той работи усилено всеки ден и никога не си търси оправдание да не тренира или да не играе, ние наистина можем да разчитаме на него, категоричен е той, допълвайки, че Пенков има фантастично бъдеще в баскетбола. По думите на Хансел, плевенчанинът демонстрира отлични резултати и в учението и по успех е сред най-добрите колежани. „Едва ли мога да очаквам друго от един истински капитан на отбора – Даниел е чудесен играч и страхотен млад мъж, който се доказва като лидер на отбора, споделя още Стивън Хансел.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: