Коледна елха от книги украсиха в читалището на село Ясен

12.12.2018 16:03

Нестандартна коледна елха украсиха в читалище „Просвета 1923“ – село Ясен. Тя е направена от книги и украсена с картички, изработени от детски ръце. Повече за елхата и уникалната украса ни разказа Юлия Пенева, секретар-библиотекар:

„Всяка година с децата, които посещават читалището, украсяваме традиционна коледна елха – с играчки, гирлянди, лампички. От няколко години имаме бракувани книги, които сме прибрали настрана и все нямаме време да ги предадем на вторични суровини. Предадохме в кампанията „Стара хартия за нова книга“ пак с участието на децата, но книги останаха за читалището. Всяка година преди Коледа организираме Коледна работилница за украса и в нея с шеги и закачки решихме да направим различна коледна елха. Всъщност работата по елхата и по изработването на картичките е на моята колежка Ростислава Димитрова. Изработихме и още картички, които децата ще подарят на бабите от Групата за самопомощ при читалището“.

В читалището на село Ясен се готвят за Коледа и с празничен концерт. Той ще се състои на 21 декември, петък, от 18,30 часа. В него ще участват децата от танцовия състав с ръководител Росен Маринов, народни песни ще изпълнят Марина Маринова, Мая Тодорова и Габриела Генева, ще се включи коледарска група от ученици от ясенското училище, а поетичен рецитал ще поднесат малчуганите от детската градина в Ясен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: