Магазин за дрехи втора употреба „Престиж“ – Плевен стана стационарен пункт на кампанията “Kaпачки за бъдеще”

23.11.2018 15:29

От 20.11.2018 г. магазин за дрехи втора употреба „Престиж“ – Плевен се присъедини към благотворителната инициатива на Фондация „Лазар Радков“ – “Kaпачки за бъдеще” като става стационарен пункт за събиране на капачки. Това е инициатива, чрез която капачките се предават за рециклиране и със събраните средства от тях се закупуват нови и модерни кувьози за нуждаещи се болници в страната.


Всяка година едно от десет бебета в България се появява на бял свят преждевременно. Затова и първият им дом е кувьозът, а борбата за живот започва с първата глътка въздух. Всяко трето недоносено дете получава увреждания, защото наличните кувьози са на повече от 20 години. Всяка година над 6000 български майки изживяват шока от новината, че детето им ще остане в кувьоз, като месеци наред се измъчват с въпроси дали ще оцелее, дали ще има увреждания, колко време ще остане в кувьоза без майчина прегръдка.


От магазин за дрехи втора употреба „Престиж“ призовават всички свои клиенти и всички плевенчани да не изхвърлят капачките от минерална вода и безалкохолно в контейнерите, а да ги дарят. За целта в магазина в Плевен, ул. Иван Вазов 23 /над училище Цветан Спасов/, както и в магазина на ул. Васил Левски 129 е обособено място, на което всеки, който желае, може да предава събраните капачки.


„Тъй като не всички хора имат място, къде да складират капачките, които събират, за това може да носят събраните капачки периодично в нашите магазини. Ние, от магазин Престиж, се ангажираме да складираме събраните капачки и да ги закараме до пунктовете при голямото кампанийно събиране” – обясняват управителите на фирмата и призовават: „Нека с един малък жест да помогнем за спасяването на човешки живот и с малко усилие да дарим бъдеще на едно дете!”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: