Какво е азиатски хендикап според Betfair?

02.11.2018 8:33

Азиатски хендикап е тип спортен залог, който позволява да вземете високи коефициенти на напълно предсказуем резултат. Ако в мача има открито неравностойни опоненти и единият от тях със сигурност спечели е нерентабилно да заложите на победата. В такава ситуация има смисъл да прелиствате линията и да търсите шансове. Не се страхувайте от таблици с числа, които не са цели числа. 1.5; -1.25; 0,75 и т.н. – всички са азиатски недостатъци. Коефициентите са интересни, рисковете се разпределят. Те са полезни за букмейкъра, защото линията се разширява и повече играчи са готови да заложат. Играчите често са по-печеливши и по-лесни за залагане, отколкото да се опитат да отгатнат резултата. Ако и вие сте готови за бонуса за нов клиент, за промо кодове, за казино, за спортните залози, Betfair регистрация ще ви е от полза в първите стъпки!

Историята на появата на азиатски хендикап

От името е лесно да се досетите, че азиатският хандикап е бил изобретен в азиатските букмейкърски офиси и едва след години се е преместил в Европа. Така, след това е станал широко разпространен в целия свят.
Азиатският хандикап бързо се свикна с офисите на букмейкърите и спечели популярност сред играчите. Днес може да поставите азиатски хендикап във всеки повече или по-малко голям офис на букмейкър.

Прилики и разлики между азиатски и европейски хендикап

Азиатският хендикап е виртуален хендикап за един от отборите. Има няколко ключови разлики:
Философията на европейските е малко по-проста. Те винаги са цели. Лесно е да си представите предимството на една цялостна цел. Азиатските могат да не са цели числа, двойни, отрицателни. Отнема малко повече въображение, да ги почувствате. Въпреки това, дълбокото значение на двата вида остава същото.
Европейските неблагоприятни условия не променят броя на възможните резултати за дадено събитие. Ако нямате хендикап, може да заложите на три резултата, след това с хандикап може да направите точно същото нещо. При азиатските хандикапът може да не е пълен, което изключва възможността за изравняване.
Европейските неблагоприятни условия не предлагат връщане на средства в случай на равенство. Ако спечелите – ще спечелите само за победата. Ако има равенство, губите само залога. Азиатските недостатъци са по-лоялни в това отношение. В случай на изтегляне на залог с хендикап, играчът получава връщане на сумата на залога с коефициент на шанс от един. Така, всъщност, не губи нищо. Това намалява риска на играча, а с него и рентабилността.

Видове азиатски хендикап

Азиатски хендикап 0
Най-простият пример за азиатски хендикап е нулевият хандикап. По друг начин такъв хандикап се нарича „draw no bet“ (draw no bet). Това означава, че залогът за победа на отбор А с нулеви коефициенти ще спечели, ако отбор А спечели и че ще има възстановяване, ако има равенство в мача. В противен случай залогът ще загуби.
Пример:
Манчестър Юнайтед: Арсенал
Р1 (0) = 1.95
Играчът очаква Манчестър Юнайтед да спечели в редовното време. Ако Манчестър печели, играчът ще победи. Ако мачът завърши с равенство, играчът ще заложи. Ако Арсенал печели, букмейкърът ще вземе самия залог.
Азиатски хендикап +0.5
Този хендикап дава на един от отборите половин гол. Това означава, че един от отборите ще бъде точно половината от целта. Ако заложите на отбор А с хендикап от +0.5, тогава печалбите ще бъдат платени, ако отбор А спечели и ако в мача бъде фиксирана връзка. Всяко поражение на отбор А гарантира загубата на целия залог.
Пример:
Барселона: Реал Мадрид
P1 (+0.5) = 1.67
Такъв залог може да се превърне в любител на Барселона, който признава възможността за извлечен резултат, но се надява да спечели любимия му отбор. Ако Барселона печели в редовното време, може да предположим, че шансовете не са необходими и играчът ще получи печалбите си. При равенство в мача играчът е застрахован. Ако резултатът е равен, букмейкърът ще заложи половин гол на Барселона и ще изплати печалбите по курса. Но ако Реал Мадрид внезапно вкара повече от един гол пред Барселона, тогава такъв хендикап няма да спаси играча. Парите ще отидат в букмейкъра.
Азиатски хендикап +1
Хендикап в една топка дава осезаемо предимство на един от отборите, като същевременно леко осигурява залога на играча. Концептуално, процентът на +1 не е много по-различен от курса +0.5. И в двата случая екипът прибави предимство. Ако залогът е направен на отбор А с хандикап +1, тогава победата на отбор А с всяка сметка, както и равенство гарантират изплащането на печалбите. Поражението на отбор А с разлика от една цел ще доведе до връщане на залога. По-голямото поражение ще угоди на букмейкъра: той ще вземе парите за себе си.
Пример:
ЦСКА: Зенит
P1 (+1) = 1.72
Играчът, който ще направи такъв залог, очаква равенство или победа за ЦСКА в мача. В този случай играчът не изключва победата на Зенит с разлика от една топка, така че той има застраховка над рисковете си. Играчът отказва да вярва в победата на Зенит с по-голям резултат, в противен случай би направил още един залог.
Оказва се, че играчът ще бъде доволен от три резултата: победата на ЦСКА с някакъв резултат, равенство с някакъв резултат, победата на Зенит с един гол. При този сценарий играчът в най-лошия случай връща залога в най-добрия случай – побеждава. Поражението на ЦСКА с разлика от две или повече гола прави играча по-беден от размера на залога.
Азиатски хендикап +0.25
Хендикап от +0.25 се нарича двойно и може да бъде обозначен като (0, +0.5). При изчисляване на резултатите, половината от сумата на залога се играе с коефициентите (0), а останалата половина – с коефициентите (+ 0.5). Тази ставка помага на играча да застрахова рисковете. Ако залогът е игран напълно – добре. Но ако се играе само част, играчът ще получи поне печелившата част. Ако заложил с обичайните коефициенти, в същия сценарий, той щеше загуби цялата сума на залога.
Пример:
Бавария: Борусия D.
P1 (+0.25) = 1.36
Тук играчът очаква Байерн да спечели без хендикап, но само за всеки случай осигурява изравняване. Ако Байерн печели, двата залога ще спечелят: Bayern P1 (0) и Bayern P1 (+0.5). Ако има равенство, играчът чака подравняване: Bavaria P1 (0) – връщане, Bavaria P1 (+0.5) – спечели. Ако Байерн загуби, дори застраховката няма да помогне. Залогът ще бъде загубен.
Всички горни примери са със знак „+“. Това означава, че даваме шанс на по-слаб отбор. Азиатските залагания могат да бъдат и отрицателни. Те са необходими, за да „извлекат“ предимството на по-силен отбор. Логиката на изчисленията остава същата.

Заключение

Азиатските затруднения са подходящи за залагания в ситуации, при които няма абсолютна сигурност за резултата. Ако има увереност, азиатският хендикап ще помогне да се увеличат шансовете, като изкуствено помагат на аутсайдера или обратно на любимия отбор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: