ОУ „Максим Горки” – Левски празнува с багрите на Есента

25.10.2018 11:40

Учителите от Основно училище „Максим Горки” – Левски решиха да изненадат възпитаниците на училището „С багрите на Есента”, празник на  пъстрия, изпълнен  с багри, слънце, топъл дъжд и вкусни плодове сезон.

В организацията и реализацията на празника са  се включили  всички учители и ученици, съдействали са и родителите..

Първият  училищен празник  за първокласниците е бил особено емоционален, съобщават от училището и разказват: „Картини с есенни мотиви украсиха училищния двор. Принцеси и принцове, феи и горски животни, плодове и зеленчуци танцуваха и дефилираха под звуците на мелодия, която дълго си тананикаха дори и на следващия ден. Помощникът на Есента – Тиквичка, беше скрила в ръкава си гатанки и изпитания, които децата трябваше да преодолеят и да открият кое е най-голямото богатство на Есента. След карнавала учениците от първи и втори клас трябваше да покажат смелост и бързина, като скачат в локви /обръчи/. Трети клас събираха кестени с лъжица, а четвърти и пети клас подскачаха с чували.

Последното препятствия – направа на есенна декорация сплоти родители, ученици и учители. Всички те сътвориха чудесна украса: букети, фигурки от пластелин, както и прекрасни композиции с даровете на есента.

Направиха се безброй снимки за спомен в къта „Фото, моля”, а с  даровете на есента бяха наградени участниците в есенния празник.

Краят на този прекрасен училищен ден се сля с тихия дъждец, който заръмя. Децата с весел смях се прибраха в топлите си домове, доволни и щастливи, защото бяха разбрали, че най-голямото богатство на Есента са позлатените корони на дърветата, вкусните плодове и веселите детски игри в училище.”.

Снимки: ОУ „Максим Горки”-Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: