Съветниците от ГЕРБ в ОбС-Плевен с декларация за възстановяване статута на военновъздушното училище в Долна Митрополия

20.07.2018 14:07

Декларация относно възстановяване статута на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общински съвет – Плевен. Заседанието ще се състои на 26 юли 2018 г. (четвъртък) от 09.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова”.

Предложението за декларацията, която касае важна тема за Плевенски регион, се внася от групата съветници на ПП ГЕРБ в местния парламент.

В текста се посочва, че от 2002 г. Училището функционира като факултет към НВУ „Васил Левски”. „С оглед на политическия консенсус на ниво Президенство, Правителство и ПК по отбрана считаме, че е отделянето на факултет „Авиационен” в самостоятелно висше учебно заведение. В рамките на организираната дискусия по темата своята подкрепа по темата вече заявиха министърът на отбраната, представителни на Министерството на образованието, Националния военен университет, Военна академия „Г. С. Раковски”, Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” и други. Предложението има и нужната политическа и обществена подкрепа”, се посочва в декларацията.

Ако декларацията бъде приета от съветниците, то председателят на ОбС-Плевен ще трябва да я изпрати до Министерство на отбраната.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: