Филиал на Асоциацията за приятелство между България и Куба е основан в Плевен

25.02.2018 14:17

Филиал на Асоциацията за приятелство между България и Куба бе основан в Плевен. Това стана на срещата на посланика на Република Куба у нас Негово превъзходителство Педро Пабло Сан Хорхе Родригес с представители на политиката, бизнеса, туристическия бранш и културата в конферентната зала на хотел „Ростов“ на 23 февруари.

За председател на плевенския филиал бе избран общинският съветник от БСП Бойко Тодоров. Припомняме, че Негово превъзходителство Педро Пабло Сан Хорхе Родригес бе в Плевен по покана на народните представители от „Коалиция за България“ от 15 МИР Плевен Васил Антонов, Стефан Бурджев и Чавдар Велинов. Пред присъстващите на срещата той говори за предстоящите парламентарни избори в Куба, както и отношенията на островната държава с Русия и САЩ.

Посланикът заяви на срещата, че Куба ще продължава да развива социализма по свой модел, както и че държавата очаква инвестиции във всички сфери на икономиката. По думите му стана ясно също, че Република Куба ще запази и развива на образованието и здравеопазването като 100% държавни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: