Как роденият в Плевен Васко стана Микеле от Падуа

01.02.2018 12:45

Изоставен от биологичната си майка при раждането му преди 20 години, днес Васко Илиев е италиански гражданин и се казва Микеле Коради. Младежът е роден през 1998 г. в Плевен. Днес той живее в Падуа, Италия, от където е семейството, осиновило го, когато Васко е бил двегодишен.

Интересната история на Васко – Микеле разказа в предаването Тази сутрин по бТВ репортерът Стоян Георгиев. Италианецът с български произход искал да открие повече за своето семейство и така чрез група във Фейсбук с него се свърза Стоян Георгиев.

„Аз не се чувствам италианец, имам българска кръв. Да, аз живея сред италианци, но съм донесен от друго място. Знам, че имам българска кръв, че имам циганска кръв”, казва Микеле.

Когато навлиза в пубертета Микеле къса връзките със своите приятели и близки, за да последва единствената цел да открие биологичната си майка. „Искам да видя моята майка. Искам да тръгна към нея, пеша да тръгна, по всякакъв начин”, казва момчето през сълзи.

Пълната история на Васко, който става Микеле, и срещата с биологичната му майка в плевенското село Бъркач ще бъде излъчена в bTV Репортерите този уикенд.

Снимка: btvnovinite.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: