Благотворителна изложба-базар „Зимна приказка” открива днес Артшкола „Колорит“

20.12.2017 7:55

Днес от 17.30 ч. в Арт център Плевен ще бъде открита Благотворителна изложба-базар „Зимна приказка” на Арт школа „Колорит”. На изложбата ще бъдат представени най-новите творби на децата от школата – рисувано стъкло в две нови витражни техники. Едната техника е живописно кракле – рисуване върху стъклени чинии със специални витражни тушове. Другата техника е кракле върху стъклени бутилки – заскрежаване. Децата са я нарекли „целувката на зимата”. Над 100 творби на приложното изкуство ще грейнат със своята красота в Изложбената зала на арт център Плевен в артистичната среда на Коледната изложба на плевенските художници.
Изложбата –базар се организира със съдействието на Община Плевен и е част от културния календар на града. Средствата, събрани от базара ще бъдат използвани за създаване на представителна мултимедия на школа „Колорит”, чиято презентация ще бъде пред 2018г.

На откриването на изложбата ще бъдат връчени подаръци на децата – участници в Международния конкурс за рисунка „Роди се дете, Син ни се даде” на онлайн списание „Щъркел”, където школата печели Специалната награда „Щъркелово ято” за групово участие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: