Георг Спартански: В момента десните сили приличат на италианско семейство в тъжен развод, което се замеря с чинии

25.11.2017 17:01

Десни кметове призоваха за спиране на деленето в дясно. Обединението донесе победа в 35 общини в България, за да е по-голямо това число на следващите избори е необходимо обединение. Това стана ясно от изказвания на кметове от реформаторската общност по време на събитието за регионални и местни политики, което се проведе днес в София под егидата на фондация „Конрад Аденауер“. Във форума взеха участие Георг Спартански, кмет на община Плевен, Йордан Йорданов, кмет на община Добрич, Цветанка Йотина, кмет на община Мирково, Емил Илиев, кмет на община Струмяни, Васил Цолов, кмет на столичния район Оборище.

Не е най-добрият начин да тръгваш нанякъде, като поставяш условия „без тоя, без оня” предварително. Така няма да стане. В момента десните сили приличат на италианско семейство в тъжен развод, което се замеря с чинии. Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански. По думите му, ако омразата, която партийните лидери излъчват по телевизията, се превърне в електричество, ще задвижи фабрика.
Ако не намерим път за обединение по места, на следващите избори ще си счупим главата. Успешни сме само, когато сме заедно. Затова толкова пъти печелим в Плевен – първо, защото показваме човешко лице и второ, защото вдясно сме били винаги заедно, независимо от политическите катаклизми между големите вождове в София, заяви Спартански.
Не го виждам това всеки да си копае в дворчето с 20-30-50 съмишленика, за които твърди, че са най-умни. Лидерите ще се родят естествено, но първо трябва да седнем на една маса, категоричен беше той. По думите му десните трябва да намерят национални каузи, които на достъпен език да представят на избирателите. За него такива са демографската криза, здравеопазването и образованието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: