Валидират пощенски плик и картичка по повод 140 години от Освобождението на Плевен

18.09.2017 14:42

Валидират пощенски плик и пощенска картичка по повод 140 години от Освобождението на Плевен. Новината съобщи днес на пресконференция Румен Петков, който е част от Инициативна комитет за честванията на годишнината от Освобождението на Плевен. Проектът и за плика, и за картичката са одобрени от Художествения съвет на Съюза на филателистите, консултиран е и с акад. Светлин Русев. Валидирането ще е на 22 ноември с участието на Симеон Сакскобургготски, тъй като неговият дядо цар Фердинанд е съпричастен към изграждането на мавзолея в Плевен.

Отново на 22 ноември заедно с акад. Светлин Русев, председател на журито на детските конкурси за песничка, есе и  рисунка, посветен на Освобождението на Плевен, ще бъдат обявени победителите в отделните категории. Петков подчерта, че от страна на Съюза на филателистите в България и неговия председател Спас Панчев има уверение, че рисунката, която ще спечели конкурса, ще бъде издадена на специална пощенска марка като елемент от честванията на 140 години от Освобождението на България.

Пощенският плик и картичка, както и победителите в конкурсите за есе и рисунка, ще бъдат представени в Москва и Париж. Съдействие за това освен МВнР и Симеон Сакскобургготски, е оказал и княз Александър Трубецкой. Това е голяма възможност за нас да популяризираме Плевен не просто като исторически център, не просто като решителната битка в освобождението на България, но и като голяма туристическа дестинация, която може да предложи на гостите на страната и на града ни изживявания и запознаване с места и събития, които могат да бъдат видени на малко места в Европа и по света, категоричен бе Петков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: