Арт школа „Колорит” ще участва в международен фестивал в Румъния

28.07.2017 15:11

Арт школа „Колорит” стана носител на наградата „Почетни гости” на Първата международна среща на младежкото изкуство  “Neamt-Creativ 2017” в Пятра Нямц – Румъния. За това информира Майя Ананиева, ръководител на арт школа «Колорит» – Плевен.

Тази награда е присъдена на 10- те най-добри школи от различни континенти,  станали носители на Златен медал за колекция от Първия международен конкурс за детско и младежко творчество в Пятра Нямц.

Това е фестивал  и конкурс, включващ пряко участие на талантливи деца от 10 страни, които под ръководството на своите арт педагози ще рисуват забележителната стара архитектура и известните манастири на окръг Нямц, както и пейзажи от природния парк Биказ.

Форумът ще се проведе от 6 до 13 август 2017 година. Екипът на арт школа «Колорит» – тринадесетгодишните Виктория Иванова и Ния Копчева и ръководителят на школата Майя Ананиева ще представят България на Международния арт фестивал и пленер. Участниците ще бъдат включении и в серия културни и художествени изяви и в официални церемонии по награждаване.

Всеки фестивален ден ще бъде конкурс по зададена тема за рисуване и дава изключителен шанс да се срещнат различни стилове, школи на обучение и творчески потенциал на талантливи деца от Хонг Конг, Индонезия,  Индия, Египет,  Русия, Украйна, Турция, Македония, България, Португалия и Румъния. Творбите, създадени по времена пленера остават собственост на Фестивала и полагат началото на международна галерия на младежкото изкуство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: