Млада плевенчанка дари косата си за перука на онкоболна жена

13.07.2017 15:10

„Днес направих нещо, което реших преди две години. Тогава, неочаквано разбрах, че моята съученичка Nadya Miroslavova Krusteva вече не е на този свят, заради болестта, с която много хора за съжаление се сблъскват – рак. Когато млад човек си отива заради такова нещо, това те разтърсва и те кара да се замислиш”.

Това е част от публикация в социалната мрежа Фейсбук на плевенчанката Нели Гъновска. Тя е само на 23 години, завършила е „Рехабилитация и ерготерапия” в МУ – Плевен. И от вчера е изпълнила едно свое желание – да дари част косата си за изработката на перука на непозната онкоболна жена.

„Пиша това не за да се хваля, а за да може, който го прочете, да се замисли колко малко може да е нужно, за да направиш някой, борещ се с тази ужасна болест, поне малко щастлив.. и ако това накара поне един човек да направи същото или да помогне по друг начин, значи има смисъл от цялото писане”, добавя Нели.

Косата й ще отиде при DaraHelp, където дават перуките напълно безплатно на нуждаещите се жени.

„Надявам се косата ми да даде сили на жената, която я получи, и поне малко да й помогне да се почувства добре. Заради това си струва. И за теб, Надя!”, казва още Нели.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: