33-годишен мотопедист от Кнежа строши дрегера с 3.41 промила

03.05.2017 12:22

На 2 май в РУ-Кнежа е образувано бързо производство, за това, че на 1 май около 01.35 часа в град Кнежа на кръстовището на улиците „Н.Й.Вапзцаров“ и „Димитър Бутански“ при проверка с техническо средство е установено, че водачът на лек автомобил „БМВ“ – 29-годишен от Плевен управлява с концентрация на алкохол 1.46 промила. Уведомен е прокурор при РП – Кнежа за престъпление по чл.343б ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.
На 29 април 2017 година около 01.15 часа във връзка с проведена специализирана операция по противодействие на битовата престъпност в малките населени места, при обход в град Кнежа на улица „23-ти септември“ автопатрул спира „Фолксваген Голф“. При проверка с техническо средство е установено, че водачът – 35-годишен местен жител, управлява с 2.38 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване, при посещението си в ФСМП-Кнежа водачът е отказал да даде кръв за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор. Работа продължава разследващ полицай.
На 30 април 2017 година около 18.15 часа във връзка с проведена специализирана операция по противодействие на битовата престъпност в малките населени места, при обход в град Кнежа на улица „Георги Михайлов“ автопатрул спира за проверка мотопед „Сачс“ без регистрационен номер, управляван от 33-годишен от Кнежа. При извършена проверка от младши автоконтрольор с техническо средство „Алкотест дрегер“ уредът е отчел положителен резултат 3.41 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, при посещението си в ФСМП-Кнежа водачът е отказал да даде кръв за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Кнежа. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: