Доброволци организират пролетно почистване на Улпия Ескус днес

29.04.2017 7:36

Доброволци организират пролетно почистване нa древния римски град Улпия Ескус. Цел на събитието е подпомагане поддръжката на археологическия резерват ‘‘Улпия Ескус” – обект от национално и световно значение, с почистване на тревите от разкритите останки от античните сгради в южната част на древния град. Доброволците, организиращи събитието, са Ивайло Георгиев и Елица Неделчева (Младежка организация за гражданска активност) – участници по проект за опазването на римския град, със съдействието и подкрепата на научния ръководител на археологическите проучвания на Улпия Ескус – доц. Гергана Кабакчиева – НАИМ – БАН, Плевенската областна управа и РИМ-Плевен.
Участници ще бъдат членове от МОГА, ученици от Езиковата гимназия в Плевен, ученици от Националната гимназия за древни езици и култури – София, както и родители на учениците и граждани на град Плевен.
Мероприятието ще се проведе днес, 29.04.2017 г. от 9 до 17 часа в Археологическия резерват „Улпия Ескус” до Гиген, Плевенска област. За желаещите да се включат има работни материали и осигурен транспорт, който тръгва в 08:30 от община Плевен.
За повече информация: [email protected], [email protected]

#тагове:

НАЙ-НОВИ: