Кристиано Роналдо – футболен разказ в рекорди

20.04.2017 9:04

В света на футбола сме ставали свидетели на най-различни рекорди, постигнати от най-големите играчи в тази игра. Футбола винаги е имал своите големи звезди, хората, които са пред всички останали. Пеле, Марадона, Платини, Зидан, Роналдиньо и много други са само част от имената на великите футболисти, играли някога. Но, в нашето време има двама, които се отличават от всички останали – Лионел Меси и Кристиано Роналдо! Това са големите звезди в днешно време, хората, които могат да поемат отговорността, могат да решат мачовете за своите тимове и могат да поставят и чупят рекорди!

Този материал е посветен на Кристиано Роналдо и неговите рекорди, понеже на 31 години той държи страхотни висини в света на футбола, които заслужават вниманието на всеки един футболен фен. Неговото участие в Шампионска лига продължава, а на мачовете до края на турнира може да залагате в сайта на букмейкърската компания 1xBet, която приветства своите нови клиенти с бонус до 200 лв. и им предлага хиляди възможности за залог. Ако желаете да научите повече информация за нея, посетете сайта на https://efirbet.com/, където бе известено за навлизането на този бранд.

Рекордите на Роналдо в Шампионска лига и на клубно ниво

На всички футболни запалянковци е ясно, че турнира на богатите – Шампионска лига, е мястото, където големите имена се доказват и показват, че са сред най-добрите в този спорт. Кристиано Роналдо е безспорният шампион на турнира, що се отнася до рекорди. Той държи много от тях, които ще разгледаме сега.

– Най-много голове в клубните турнири на УЕФА – 100 (с уговорката, че турнира продължава още през този сезон и тази цифра може да се увеличи) – сама по себе си, кота 100 за Роналдо в Шампионска лига е нещо сензационно! Попаденията, които е отбелязал с екипа на бившия си тим Манчестър Юнайтед в турнира са 16, докато всички останали голове са с фланелката на Реал Мадрид. До къде може да стигне тази цифра, само времето и Роналдо ще покажат!
– Най-много попадения в Шампионска лига – 97 – това е цифрата на головете, които португалският магьосник е вкарал в най-комерсиалния клубен турнир на Стария континент.
– Най-много голове в един сезон на турнира – 17 – това се случи през сезон 2013/2014, когато Реал печели 10-та си титла от турнира, след като побеждава след продължения Атлетико Мадрид във финала.
– Най-много голове за Реал Мадрид – 392 (а сезонът продължава) – това число ще достигне още по-големи висини, не се съмнявайте. То ще се увеличава толкова повече, колкото са и мачовете, които Роналдо ще изиграе с екипа на „белия балет”.

Кристиано Роналдо притежава наистина страхотни показатели, що се отнася до представянето му на клубно ниво. Забелязан от великия Сър Алекс Фъргюсън още като дете в Спортинг Лисабон, португалския младок преминава в Манчестър Юнайтед, където се изгражда като футболист, започва да печели и заслужено се превръща във водещ реализатор на Реал Мадрид, където играе и в момента. Мачовете на испанския гранд в Шампионска лига и Ла Лига продължават, а вие не забравяйте, че може да залагате на всеки един от тях в топ букмейкърите за страната ни, които ще откриете в сайта на Efirbet.

Рекордьорът на УЕФА

Доста турнири се организират под егидата на УЕФА, която включва различни надпревари за мъжки, женски, младежки отбори, било то на национално или клубно ниво, както и турнири по футзал. Сумарно, УЕФА пресмята общия брой голове, които даден играч е отбелязал във всички тези турнири. Безспорният лидер в тази класация е Кристиано Роналдо! Португалецът е отбелязал 134 попадения (към средата на Април 2017) в турнирите, които организира УЕФА. Тези голове са дело с екипите на клубните отбори, за които е играл Роналдо, както и с екипа на националния си тим Португалия, с който той спечели Европейското първенство през 2016 г. Вторият в тази класация е испанецът Раул Гонзалез, който също носеше екипа на Реал Мадрид дълги години. Той е с 106 гола, но няма как да ги увеличи, а трети се нарежда Лео Меси, който е с 97 попадения. Те обаче са единствено с екипа на Барса, понеже няма как той да участва с Аржентина в националните турнири на УЕФА.

Кристиано Роналдо има спечелени 3 Шампионска лиги и едно европейско първенство с Португалия, които са едни от най-големите му успехи. Той е многократен носител на наградите за най-добър играч и играч с най-много попадения. Класата на португалеца е безспорна и макар той да бъде недолюбван и оплюван от мнозина, това няма как да заличи неговите успехи. Кристиано Роналдо е един от двамата най-големи в реалността на съвременния футбол! Роналдо има възможността да увеличи още рекордите, които държи и дори да ги направи доста трудно достижими! Подобен играч заслужава сериозно признание, понеже такива успехи не се постигат всеки ден и със сигурност не е лесно да бъдеш номер 1!

НАЙ-НОВИ: