Спектакъла „Да убиеш Великан“ по бестселъра на Александър Урумов представят тази вечер в Плевен

08.04.2017 8:08

Спектакълът на Александър Урумов „Да убиеш Великан“ по романа-бестселър „Али Безсмъртния“ ще бъде представен на плевенска сцена.

Представлението е на 8 април, събота, от 19 ч. в ДКТ „Иван Радоев“ и е част от националното турне „Да убиеш Великан с Али Безсмъртния“. Цената на билетите е 8 лева.
Една задъхваща се от смях история, заредена със закачлива ирония и неизбежно вглеждане в себе си. Кой е по-страшен – свирепият гигант срещу нас или собствените ни страхове? Робството, с което те заплашва врагът или манипулацията, с която те обсебва приятелят? Може ли изобщо да се изправиш срещу Голиат, ако нямаш лиценз-специален папирус за убиване на великани?
Сред въпросите са вечните теми – за бариерите, които самите ние си поставяме; за страховете, съществуващи само в умовете ни; за вярата, чрез която побеждаваме; за ключовите мигове в живота ни, които ни издигат на нови нива. За успеха на представлението допринася вдъхновената игра на талантливите млади актьори Валери Георгиев и Любомир Кръстев, легендарният глас на Васил Михайлов в ролята на Голиат, както и музикалните картини на композиторите Мишо Шишков и Мишо Шишков-син.
„Да убиеш великан“ е прекрасна възможност в навечерието на Великден, с хумор и усмивка, да си припомним вечните ценности, заложени в културния фундамент на нашата национална идентичност.
Александър Урумов – автор и драматург, номиниран за Аскеер за драматургия и за „Нова българска драма“. 2 пъти номиниран за наградата „Иван Радоев“ на Плевенския театър. Негови пиеси са играни в България, Германия, Франция, Австрия, Люксембург, Русия, Македония, и др.
„Али Безсмъртния“ – може би вече няма нужда от представяне. Този роман достигна до сърцата на десетки хиляди души в цялата страна и само за седмици се превърна в бестселър с удивителен за България тираж.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: