Достойно представяне на плевенски ученици на Националната олимпиада по биология и здравно образование

06.04.2017 16:01

В периода 31 март – 2 април в Хасково се проведе Националната олимпиада по биология и здравно образование за учебната 2016/ 2017 година.

От 15000 участници от страната до Националния кръг се допускат 120, от които 5 са плевенски възпитаници – от 3 училища, информират от Регионалното управление на образованието.

За поредна година, представянето на учениците от област Плевен бе отлично.

Съгласно регламента на олимпиадата, тя се провежда в два дни: първи ден – теоретичен кръг (решаване на тестови задачи); втори ден – практически кръг – извършване на практически задачи (лабораториите са по Анатомия, морфология и биохимия на растенията; Анатомия, морфология и биохимия на животните; клетъчна и тъканна биология; биохимия и генетика), като учениците от VІІ и VІІІ клас се явяват само на първите две лаборатории, а учениците от втора състезателна група – на четирите лаборатории.

Ето и учениците от Плевен, представили достойно града ни – Стефани Събева, 7 клас в СУ „Стоян Заимов”, Христо Минев, 9 клас от СУ „Иван Вазов”, Кристина Пеева и Екатерина Ватева от 11 клас, и Кристиян Стефанов, 12 клас от МГ „Гео Милев.

Снимка: РУО-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: