Нов инвеститор разкрива 160 работни места в община Искър

31.01.2017 16:18

31.01.borima

Кметът на община Искър инж. Валентин Йорданов привлече инвеститор, фирма „Борима“ АД, която ще разкрие нови работни места в Искър. Очаква се дейността на фирмата да започне в началото на месец февруари след проведени обучения на хората, които ще бъдат назначени на работа. Първоначално ще бъдат наети 45 лица от Искър, но перспективата пред фирмата е техният брой да достигне до 160 лица от всички населени места от общината.
Обучения и назначен на работа персонал ще извършва дейности, свързани със сглобяване на възли, прекъсвачи, почистване на детайли от пластмаси и други производствени дейности, които не предполагат високи нива на шум или негативно въздействие на околната среда.
С това, значително се намалява процента на безработни лица в общината.
Фирма „Борима“ АД има дългогодишна история в производството на телекомуникационно оборудване, компоненти и части за електротехническата и други индустрии, чиито продукции се изнасят в ред страни. Фирмата заема четвърто място класацията „Гепард“ на в-к „Капитал“ за най-бързо развиваща се компания в сектор машиностроене за 2015 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: