Мартин Митев с оценка за работата на ОбС-Плевен: В никакъв случай не сме за отличен

23.12.2016 14:49

sesiq 3

Оценка от Мн.добър 4,50 постави за работата на Общински съвет – Плевен председателят му Мартин Митев за изминаващата вече 2016 г. „В никакъв случай не сме за отличен”, добави той.

Митев подчерта, че доста от съветниците са за първи мандат и им е трябвало време, за да навлязат в естеството на работата на един такъв колективен орган за управление. „Като цяло съм оптимист, че това 4,50 ще се повиши през следващата година”, каза още председателят на ОбС-Плевен.

Той обаче е категоричен, че не може да даде толкова добра оценка за работата в постоянните комисии. Остава от предишни мандати практиката основната работа по внесените предложения за обсъждане в ОбС да остават за сесията, което пък прави тромави заседанията.

Мартин Митев даде за пример как за последното заседание на местния парламент се е работило добре по комисиите по отношение на приетите вчера две нови наредби и съществени промени в една действаща. И това е дало положителен ефект на сесията като тези нормативни документи са приети с малки промени.

Председателят на ОбС-Плевен не отличи най-доброто решение, взето от местния парламент. Според него като най-съществени трябва да се отличат промените в нормативните актове или приемането на нови наредби, които имат за цел да са в полза и да подобрят живота на плевенчани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: