Бум на варицела в Плевенско, регистрирани са и 9 случая на скарлатина и един на вирусен хепатит

20.12.2016 14:01

15.12.varicela

През миналата седмица в отдел ПЕК на РЗИ – Плевен са регистрирани общо 62 заболявания, срещу 32 за предходната седмица, съобщават от Здравната инспекция. От групата на чревните инфекции са съобщени 4 случая, срещу 3 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 2 ентероколита – по 1 в Бохот и Николаево; 1 ротавирусен гастроентерит в Плевен; 1 вирусен хепатит в Плевен.
От групата на капковите инфекции са регистрирани 57 случая, срещу 28 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 48 варицели – 34 в Плевен, 5 в Николаево, 2 в Ясен и по 1 в Тръстеник, Опанец, Буковлък, Дисевица, Рупци, Тученица и Градина; 9 скарлатини – 5 в Плевен и 4 в Долни Дъбник. От групата на невроинфекциите няма регистрирани случаи, както и за предходния период.
От групата на трансмисивните инфекции няма регистрирани случаи, както и за предходния период. От групата на половопредаваните инфекции няма регистрирани случаи, като за предходния период е регистриран 1 случай. От групата на паразитозите е регистриран 1 случай на ехинококоза в Кнежа, като за предходния период няма регистрирани случаи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: