Плевен днес е домакин на международния турнир по борба „Освобождение“

10.12.2016 7:23

5.12.borba

Борци от 5 държави идват в Плевен за 19-о издание на турнира по класическа борба „Освождение“. Това съобщиха пред журналисти организаторите от СК Борба „Изобор“. До момента участие са потвърдили от Швеция, Македония, Гърция, два клуба от Румъния и 10 от България.
На тепиха ще излязат състезатели в три възрастови групи: деца, момчета и кадети. Плевенският отбор ще има представители във всички категории, като треньорите разчитат на медалистите Иво Илиев, Цветан Сирашки и Николай Дзезов.
Припомняме, че тази година Илиев участва на световно първенство в Швеция, където се класира на престижната 13-а позиция в конкуренцията на 42 борци; той стана шампион и на Балканска лига при кадетите. Цветан Сирашки също спечели сребърен медал от Балканско първенство за момчета, като на финала бе ощетен срещу представител на домакините.
Състезанието се организира с подкрепата на община Плевен и под патронажа на кмета Георг Спартански. Специално съдействие за осъществяването му оказаха бизнесмените Володя Вълков – председател на СК Борба „Изобор“, Януш Донев, Александър Александров – национален състезател и многократен национален шампион от Плевен, Стилиян Върбанов, Тони Банков.
„Очакваме тази година тук да дойдат някои от най – добрите борци в Европа. Разчитаме на нашите състезатели да се представят на ниво и да затвърдят спортната слава на Плевен. Благодарим за съдействието на всички, които ни помогнаха да възродим турнира“, споделиха от треньорския щаб на СК Борба „Изобор“.
Схватките започват от 10:00 часа на 10 декември, в залата по борба (до бившата колописта). Входът е свободен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: