Ефективно и условно наказания получиха двама, теглили пари от чужда дебитна карта в Д. Митрополия

09.12.2016 9:13

18.05.karta

Двама, теглили пари от чужда дебитна карта, постигнаха споразумение, одобрено от състав на Окръжен съд – Плевен. Обвинителният акт бе внесен от Окръжна прокуратура – Плевен.

Обвинението срещу К. К . /21/ бе за това, че на 07.03.2014 г. в гр. Долна Митрополия, обл. Плевен, при условията на продължавано престъпление използвал платежен инструмент – дебитна карта, с която извършил две транзакции на парична сума от 340 лв., без съгласието на титуляра Милчо Г., като деянието не съставлява по-тежко престъпление – престъпление по чл. 249, ал. 1 вр. чл. 26 от НК.

Срещу него и срещу Е. А. /30/ бе повдигнато обвинение за това, че на неустановен ден през февруари 2014 г. в с. Горна Митрополия, обл. Плевен, при условията на повторност, в немаловажен случай, след предварителен сговор с К. К., чрез използване на техническо средство /метален лост/ и чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнели чужда движима вещ – дебитна карта, от владението на собственика, без негово съгласие и с намерение противозаконно да я присвоят – престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28 от НК.

Съгласно споразумението К. К. се признава за виновен и му е наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Възпитателната работа с него се възлага на полицейски инспектор по местоживеенето.

Е. А. също се признава за виновен и получава ефективно наказание от 1 година лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим в затвор.

Определението на Съда е окончателно.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: