Димитър Захариев е възстановен като прокурор в Окръжна прокуратура – Плевен

02.12.2016 13:09

sad

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет възстанови Димитър Николов Захариев на длъжност „прокурор” в Окръжна прокуратура гр. Плевен. Това гласи съобщение на Пресцентъра на ВСС. От там припомнят, че с решение на ВСС по протокол №42/23.07.2015 г. Димитър Николов Захариев, временно е отстранен от заеманата длъжност „прокурор” в Окръжна прокуратура гр. Плевен, на основание чл. 230, ал. 2 от ЗСВ. Със ЗИД на ЗСВ, разпоредбата на ал. 2 е отменена.

Ще припомним, че в началото на ноември специализирано звено „Антикорупция“ внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Димитър Захариев, прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен. Прокурор Димитър Захариев бе обвинен за това, че през месец април и месец май 2015 г. е принуждавал Георги Цветанов да набеди прокурор Светлозар Костов от Специализираната прокуратура в извършване на престъпление, както и да лъжесвидетелства по делото „Октопод“. Георги Цветанов загина на 12 ноември 2015 г. в автомобилна катастрофа.
С обвинителния акт бяха повдигнати още две обвинения на Димитър Захариев – за това, че не е взел необходимите мерки за сигурност, като е държал два пистолета и боеприпаси в багажника на управлявания от него лек автомобил, както и за това, че е държал радиосредство, когато това е забранено от закона.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: