Съветниците решиха да бъдат преместени два социални центъра в сградата на дом „Детелина“

25.11.2016 13:21

socialni_cetrove

Дневният център за деца с увреждания и Дневният център за възрастни с увреждания ще бъдат преместени от ул. „Цар Самуил“ №55 в сградата на закрития Дом за деца, лишени от родителски грижи „Детелина“.

За решението, взето от Общински съвет – Плевен, информира на пресконференция днес председателят на местния парламент Мартин Митев.

Двата центъра – за деца с увреждания с капацитет и за възрастни с увреждания с капацитет, са разкрити с решение на Общинския съвет през юли 2009 г. като делегирана от държавата дейност. Имотът, определен тогава за предоставяне на услугите, е част от двуетажна сграда на ул. „Цар Самуил“ №55. С разкриването на шестте нови центъра за настаняване от семеен тип по проект в Плевен, и необходимостта от предоставяне на допълнителни съпътстващи социални услуги, се наложи съответно увеличаване и на капацитета на съществуващите два центъра. Този за деца с увреждания от 12 на 17 места, а центърът за възрастни с увреждания – от 18 на 23 места. Общинският съвет на Плевен е дал съгласието си за това увеличение на местата със свое решение от ноември 2013 г. Качественото реализиране на основните дейности на двата социални центъра налага разширяване на материалната им база и като такава е преценена като подходяща свободната сграда на закрития от 1 септември тази година Дом „Детелина“ в Плевен. Сградата е с много по-голяма площ и значително повече помещения, което дава възможност там да се обособят кабинети за специалисти, зали за групови и индивидуални занимания, помещения за почивка, салон за гимнастика и др.

„На базата на всички посочени по-горе аргументи, Общинският съвет взе решението Дневният център за деца с увреждания и Дневният център за възрастни с увреждания ще бъдат преместени от ул. „Цар Самуил“ №55 в сградата на закрития Дом „Детелина“, съобщи Мартин Митев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: