От ПГМЕТ – Плевен излязоха на мълчалив протест, искат дисциплинарното уволнение на директора Киринов

24.11.2016 16:40

pgmet_protest

„Не на стреса и тормоза! Стига масова психоза!”, „Цял един колектив иска указ справедлив!” бяха част от надписите върху плакатите, с които излязоха днес на мълчалив протест от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Плевен. Той се състоя след края на учебните часове.

Основното искане на колектива на ПГМЕТ – Плевен е за дисциплинарно уволнение на директора Цветан Киринов, който обаче в момента е в отпуск по болест.

„Днес внесохме сигнал до Инспекцията по труда и сме подготвили и друг, който утре ще бъде внесен в Регионалното управление на образованието. След поредния случай на ескалиране снощи, днес с този символичен мълчалив протест искаме да покажем на цялата общественост, че трябва да бъдат взети експресни мерки за това да се овладее ситуацията и нашето училище да си върне авторитета, който до момента имаше”, заяви пред журналисти Наташа Басарова, председател на синдикалната организация на КНСБ в училището.

Тя подчерта, че няма нарушение на учебния процес в гимназията. Снощи е проведен и разговор с Албена Тотева, началник на Регионалното управление на образованието – Плевен. „Тя бе по-убедителна в изказването си, явно беше проведен разговор в МОН и ни увери, че наистина ще бъдат взети мерки”, добави Басарова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: