От ДГ „Чучулига” показаха своя добър педагогически опит пред млади и новоназначени учители

24.11.2016 17:16

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Днес Регионално  управление на образованието (РУО) – Плевен,   под ръководството на старши  експерт Маруся Додова организира методическа работна среща  на тема „Развитие в професията“ . Целта й бе да съдейства за  повишаване квалификацията на  младите и новоназначени учители.

Методическата среща се проведе в ДГ „Чучулига“ -Плевен, където се изнесе открита практика,  за да се популяризира добър педагогически опит.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Поканените 20 детски учители от  регион Плевен  наблюдаваха  практика в смесена и еднородна по възраст подготвителни групи.

Във филиала наблюдаваха  учебна ситуация по „Математика“  в група „Бон-бон“ , със старши  учител  Малинка Василева и в централната сграда на детската градина  по „Физическа култура“ в група  „Ягодка“ с учител Дария Владова.

След това  всички участници обсъдиха  наблюдаваната практика по отношение постигане на очакваните  резултати и използвана педагогическа технология. Сподели се  опит по въвеждане на младите учители в професията и се проведе обучителен тренинг по темата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Радостни сме, че екипът на ДГ „Чучулига“  има   възможност да работи за такава благородна кауза като тази за  развитие на младите  учители в професията. Овладяването качествените учителски умения е доста продължителен и съвсем не лек процес. Ето защо опитните педагогически специалисти трябва да проявяват грижовно отношение към своите млади колеги и да ги подпомагат при осъществяване на възпитателното взаимодействие  с децата.

За пореден път  учителите на ДГ „Чучулига“  проявиха своя висок професионализъм и вярваме,  че показаната педагогическа практика ще съдейства за личностното и професионално развитие на  колегите, които бяха наши  гости”, казват от детската градина-домакин на срещата.

Снимки: ДГ „Чучулига” – Плевен

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: