В Брестовец отбелязаха тържествено Деня на християнското семейство

21.11.2016 11:27

21.11.brestovec1

В събота в НЧ „Наука 1927“ – Брестовец се проведе празник по случай Деня на християнското семейство. Това съобщи секретарят на читалището Нина Микова. Групата за автентичен фолклор към читалището представи новият си обичай „Покриване на нова къща“, който е типичен за с.Брестовец. Къщата се строи от майстор и калфи. Когато я завършат до покрив се събира семейството, родата и приятели и всеки носи дарове за майстора. Той благославя семейството с пожелания за здраве и голям берекет.
Празникът беше посветен и на „Бъдещето с традиции“. В групите за народни песни и автентичен фолклор към нашето читалище участват много деца, които учим на старите песни и народните обичаи, за да не се забравят българските традиции и да се предават на бъдещите поколения.

21.11.brestovec2
Във втората част на празникът групата за народни песни „Брестовчанка“ и детската фолклорна група поздравиха присъстващите с програма от народни песни. Председателката на НЧ „Наука 1927“ Цецка Симеонова изказа своята благодарност към всички благодетели на читалището и към участниците в групите, които отделят от личното си време, за да поддържат пламъкът на българските традиции.
Настоятелството на НЧ „Наука 1927“ с.Брестовец пожелава на всички християни да бъдат много здрави, за да пазят семейните добродетели- любов, вярност, мир, трудолюбие и вяра в доброто!

21.11.brestovec3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: