Адвокат Илиана Димитрова зарадва приятели и почитатели с изложба в Къщата на художниците

16.11.2016 18:08

16.11.iliana1

Изложба на адвокат Илиана Димитрова – Рабчева бе открита в Къщата на художниците в Плевен днес. Проявата под мотото „И тогава си нарисувах море…“ беше организирана от Община Плевен и Къщата на художниците и посветена на Деня на българската адвокатура – 22 ноември.

16.11.iliana2
Илиана Димитрова е художник, който не счита рисуването за своя професия – то е някакъв вид хоби за юристката, сподели с гостите на изложбата уредникът в Къщата на художниците Татяна Любенова. Тя посочи, че заниманията на адвоката с рисуване са нещото, което отваря и други пространства и светове за нея. „Картините на Илиана са пълни с толкова много цветя и емоция, че е трудно да повярваш колко сериозно е всекидневието й. Рисуването е един контрапункт на ежедневието й, свързано е дълбоко със същността й като личност, а желанието да присътворява красотата от природата и багрите на фантазията й никога не я напускат“, каза още Любенова. Тя отбеляза, че Илиана Димитрова споделя, че освен с четката, понякога рисува и с пръсти, посочвайки, че и затова толкова силно въздействащи са живописните маски – сякаш природната картина върху платното е едно продължение, в което наблюдаващият може да влезе и продължи нататък.

16.11.iliana3
Адвокат Димитрова благодари на всички, споделили с нея вълнуващия миг, казвайки, че в творчеството си тя се опитва да рисува това, което я вълнува. Тази година реших да опитам като маринист – винаги съм смятала темата за голяма, трудна и интересна, но никога не съм успявала да прекрача спокойно този праг, сподели тя. Адвокатът-художник не скри, че е заложила на тюркоаза, тъй като това е любимият й цвят и изрази надежда, че нейните творби ще се харесат на плевенската публика. Чувствам се щастлива, че Господ ми е дал възможността да рисувам – работейки над платната, аз се възстановявам за нови битки в съда, сподели още тя.
Илиана Димитрова прави самостоятелни изложби от 1978 г. Една част от тях са били в чужбина – в Алжир и Тунис. Участвала е в съвместни изложби на юристите в Плевен, както и в почти всички прояви на плевенските художници.

16.11.iliana4

 

16.11.iliana5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: