На Архангелова задушница в Плевен почетоха паметта на загиналите воини

05.11.2016 13:06

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областният управител Ралица Добрева и народният представител Владислав Николов присъстваха на ритуала за Архангелова задушница в памет на загиналите в името на България воини. Това съобщават от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен. Своята почит засвидетелстваха също така председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев и зам.-кметът на Община Плевен, Милен Яков.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Със заупокойна молитва, отслужена от плевенски свещеници пред паметника на Четвърти пехотен плевенски полк, присъстващите се помолиха за покой на душите на хилядите знайни и незнайни воини, поставили България пред собствения си живот.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Нека за миг си припомним историята на нашето отечество. Толкова векове то съществува благодарение на своите храбри воини, готови винаги да пожертват живота си за сигурността и целостта на своята мила родина. Днес сме тук за да изразим своята благодарност за подвига  и великата саможертва на предшествениците  ни, да отдадем почет със смирение и на онези, на които дължим свободата си”, каза полк. Николай Бешев, командир на Плевенския гарнизон.

В знак на преклонение официалните лица и гражданите положиха цветя и венци пред паметника на Четвърти пехотен полк.

Снимки: Областна администрация – Плевен, Пресцентър

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: