Петранка Новосад гостува на Левски в Деня на народните будители

01.11.2016 10:56

Petranka Novosad

Днес на 1 ноември, в Деня на народните будители, бизнес дамата Петранка Новосад , автор на книги – поезия и проза  за повдигане на българското самочувствие, ще гостува в гр.Левски от 17.30ч. в големия салон на общината.

Петранка Новосад представя своите творби в Левски по покана на кмета на общината Любка Александрова, информират от Пресцентъра на местната управа.

Бизнес дамата е почетен гражданин на град Павликени. Освен да пише, тя  обича и да рисува и ще покаже 41 живописни картини в ритуалната зала на Общината.

След първата си книга „Сага за Чеха” през 2004 г. тя събира информация и биографиите на бележити и видни личности, родени и допринесли за развитието на Павликени в книгата „Павликени – градът, в който сме родени”.

Навярно малцина знаят, че освен великия български певец Никола Гюзелев, от там са тръгнали още десетки талантливи и родолюбиви българи, дали своя принос за града.

В сборника са представени 47 известни личности, сред които Димитър Димитров-Факира Мити, баща на легендарния Емил Димитров, известния художник проф. Спиридон Борисов, акад. Никола Касабов – учен от световен мащаб и специалист по компютърни науки, проф. Ганчо Вачков, който преподава в Япония, както и животът и биографиите на фамилия Новосад.

Петранка Новосад подари на библиотека „Веселина Геновска” в Левски своите книги „Сага за Чеха” I и II том,  „Павликени – градът, в който сме родени”, стихосбирките „Капчица роса”, „Лист от календара”, „Зазоряване” и хайку.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: