Под знака на Деня на народните будители е културният афиш на Плевен през новата седмица

30.10.2016 17:01

pleven_esen

Концерти, изложби и награди, посветени на 1 ноември – Ден на народните будители ще се проведат в Плевен през следващата седмица.

Още утре вечер в 18 часа ще се проведе концерт на ОХ „Гена Димитрова” в зала „Катя Попова”. Входът е свободен.

Тържественото честване на 1 ноември – Ден на народните будители ще се състои по традиция от 11 часа пред паметника на Иван Вазов до едноименното плевенско училище.

Същия ден от 15,30 часа ще е връчването на годишните литературни награди на името на Рена Попова. Мястото е ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“.

От 16,30 часа в Регионален исторически музей – Плевен ще бъде открита изложбата Нестор Марков и учебниците от 19 в. и представена книгата „Нестор Марков /1836 – 1916/”.

От 18 часа в ХГ «Илия Бешков» ще бъде открита изложба на Арт школа Колорит с ръководител Майя Ананиева.

Своята последна книга „Хроника на едно председателство“ ще представи Стефан Моллов на 2 ноември, сряда, от 16.30ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“. Организатор е Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и НЧ „Пробуда 1990″ – Плевен.

От 16,30 часа отново на 2 ноември ще  бъде открита обща изложба на групата на плевенските художници и връчена наградата Св. Пимен Зограф”. Мястото е Арт център – Плевен.

Финалът на поредицата от културни събития в Плевен ще бъде поставен с концерт за приятели с участието на Боряна Бешева, Розен Делев и Олена Савка. В програмата са включени класически произведения. Музикалното събитие ще се проведе на 4 ноември, петък, от 17.00ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: