Осъдените за убийството на пастир край село Ясен обжалват наказанията си

30.10.2016 13:16

sad

Двамата мъже, осъдени за убийството на пастир край село Ясен, обжалват постановените им от Окръжен съд – Плевен присъди.

Въззивното наказателно дело е насрочено за 11,30 часа в Апелативен съд – Велико Търново утре. То е образувано по жалби от двамата подсъдими Яко М. и Мариян П., информират от Пресцентъра на ВТАС.

Със своя присъда от 12 юли тази година Окръжен съд – Плевен е признал двамата мъже за виновни в това, че на 7 декември 2015 г. в местността „Долни ливади” в землището на с. Ясен, обл. Плевен, в съучастие помежду си като съизвършители, отнели чужди движими вещи – 1 бр. платнена чанта на стойност 1,50 лева, 1 брой нож на стойност 2 лева, всички вещи на обща стойност 3,50 лева от владението на Борис Н. с намерението противозаконно да ги присвоят. Яко и Мариян удряли с ръце, крака и дървена бухалка Борис Н., като грабежът е придружен с причиняване на комбинирана средна телесна повреда на пострадалия, довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота, от което на същата дата е последвала смъртта на пастира. По отношението на Яко М. деянието е извършено и в условие на опасен рецидив.

Плевенският съд е наложил наказание на Яко М. в размер на 17 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим в затвор. Мариян е получил 15 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим в затвор.

Със същата присъда, двамата са осъдени и да заплатят солидарно сумата от 100 000 лева на ищцата П. Р. Н. като обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди в резултат от престъплението, ведно със законната лихва от датата на извършване на деянието до оконачателното и изплащане.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: