Днес и утре Плевен приема елита на европейския шампионат по супермото и писта

29.10.2016 8:21

27.10.supermoto

Месец октомври в календара на БФ Мотоциклетизъм завършва с финалните кръгове на Европейския шампионат по Супермото в класовете SM Junior, S3 и OPEN, както и на Републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта, които ще се проведат тази седмица в летищен комплекс Долна Митрополия, град Плевен. Много от състезателите и участващите клубове в двете дисциплини имаха сериозни размисли по темата „дали състезанието няма да се проведе със зимни гуми”, но засега прогнозата за времето обещава липса на дъжд (и сняг) и сравнително хладни температури от около 14-16 градуса през деня.
Повечето от състезателите вече са свикнали с високите температури в Плевен (35+), които обаче няма да видим този път и предстоящото състезание ще бъде своеобразно предизвикателство както за самите състезатели, така и за техните машини.
През този състезателен уикенд ще бъде проведена и първата Отборна Купа на България в дисциплината писта, като формата и точкуването са коренно различни от отборните състезания до момента. Новата схема предлага на всеки клуб да участва с неограничен брой пилоти в класовете SP Junior, SuperSport, SuperBike, Formula 600 и Formula 1000, като за крайното подреждане ще бъдат зачитани най-добрите резултати постигнати от трима състезатели в три различни класа.

В съботния ден, програмата на Grand Prix Bulgaria 2016 ще предложи на зрителите и участниците свободни тренировки и квалификации, а в неделя след официалното откриване (10:15 часа) са и финалните стартове за годината в двете дисциплини. Входът за зрители е безплатен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: