Преобразуват Болничното училище в Плевен в Център за подкрепа на личностното развитие

28.10.2016 13:23

school

Със свое решение от вчера Общински съвет – Плевен одобри внесеното предложение за закриване на Началното болнично училище. Това стана ясно на брифинг днес на председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.

Към момента в него временно се обучават 22 деца в две слети паралелки. Обучението се извършва на територията на болнични заведения, които не са общинска собственост. Децата се включват в учебния процес по преценка на лекуващия лекар, като формите на обучение са дневна индивидуални. Персоналът на училището се състои от двама учители, като дейността му се финансира от държавния бюджет.

Закриването се налага съгласно Параграф 12, ал.1 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за предучилищното и училищното образование „…заварените към влизането в сила на Закона болнични училища се закриват, считано от 1 януари 2017 г., или се преобразуват в центрове за подкрепа на личностното развитие със заповед на кмета на общината след решение на Общинския съвет”.

За Болничното училище в Плевен ще бъде издадена заповед на кмета, с която то ще бъде преобразувано в Център за подкрепа на личностното развитие.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: