По две Общински програми за превенция на рисково поведение сред подрастващите работят в Левски

28.10.2016 9:23

28.10.levski1

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ в Левски съвместно с „Пътна полиция“ към РУ-Левски, осъществи програмата за превенция на противообществените прояви и престъпления, свързани с транспорта. Младши автоконтрольор от „Пътна полиция“- Вилислав Станев проведе с най-малките ученици в училищата от община Левски беседа свързана с пътната безопасност, съобщи секретарят на комисията Ваня Дочева. В направление „Противодействие на тормоза и насилието над деца“ на тема с подход „Без обвиняване”са проведени методически обучения за педагогически персонал от цялата община на 14 и 21 октомври.

28.10.levski2
Практическия тренинг в група при случай на тормоз цели промяна за подобряване социалният живот на участниците.
Обучението, като част от Общинска програма за превенция и противодействие на асоциалното поведение, насилие и агресия сред малолетни и непълнолетни, е заплатено от МКБППМН.
На 14 и 21 октомври се поведе методическо обучение за педагогически персонал от цялата община, в тематично направление „Противодействие на тормоза и насилието над деца“ на тема- Подход „Без обвиняване“ за групова работа при случай на тормоз, представляващ практически тренинг Целта е в постигане на промяна, в резултат на която ще се подобри социалният живот на участниците в тази група. Като метод, груповата работа представлява конкретизация на общите цели и принципи на работа, на основните етапи на процеса на нейното реализиране в помощ на групи от хора.

28.10.levski3 28.10.levski4

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: