Млада плевенчанка с отличие от Националния литературен конкурс „Яна Язова“

28.10.2016 9:13

28.10.konkurs

Ломчанката Елеонора Огнянова Бойчева спечели първата награда в 10-ото издание на Националния литературен конкурс „Яна Язова“. Нейният разказ „Стриптийз“ бе избран за най-добър от журито измежду над 100 творби на 64 млади автори от цялата страна. Наградата от 200 лв., която се осигурява от Община Лом, бе връчена от заместник-кмета Гинка Иванова. Втората награда от 150 лв., осигурена от НЧ „Постоянство 1856“, журито присъди на Люба Любомирова Тодорова от София за разказа „За да не изгорим“.
Бяха присъдени и две трети награди за разказ от 100 лв., също осигурени от общината и читалището, те са за разказа „Стрела на съвестта“ от Мирослава Мирославова Дачева от Плевен, и за „Върбичката“ с автор Мария-Магдалена Иванова-Стоянова. Специалната награда на „Обществен фонд – Лом“ от 50 лв. пък заслужи Генка Динева Богданова от Ямбол за разказа „Майка“.
Творбите бяха оценявани от жури с председател – писателят и литературният критик Петър Величков, и членове: Маргарита Михайлова и Соня Белева, учителки по български език и литература в СУ „Отец Паисий“ и СУ „Димитър Маринов“.
Отличените творби от всичките 10 издания на конкурса, от 2007 г. досега, ще бъдат издадени в сборник, по проект на НЧ „Постоянство 1856“, финансиран от Министерството на културата, обяви главният библиотекар Йорданка Тушанска.
Снимка: Пресцентър на Община Лом

#тагове:

НАЙ-НОВИ: