Клоуните Коко и Шоко гостуваха на малчуганите в Обнова

27.10.2016 9:31

27.10.obnova1

Известните плевенски артисти Христо Домусчиев – Бебо и Мариета Калъпова зарадваха малки и големи в ОУ „Неофит Рилски” – Обнова с вълшебствата на „Анини приказки” на Стефан Цанев. Творческият тандем гостува по покана на училището във връзка с Националната седмица на четенето.

27.10.obnova2
В ролята на клоуните Коко и Шоко великолепните артисти не само, че истински са развълнували и зарадвали децата, но са ги накарали да се чувстват и горди от участието си в драматизацията и верните отговори на въпросите и закачките, отправени към тях.
За събитието, което всички в училището ще помнят дълго, разказва още учителката Нина Чилянска: „…Седмокласниците бяха подготвили своето интервю: „Кога и как решихте да се занимавате с театър? Коя е любимата Ви пиеса и роля?”. Умело зададените въпроси превърнаха минутите след представлението в разговор между близки приятели, обичащи изкуството. И съвсем естествено отговорът на въпроса: „Кой вижда най-добре?” бе „Който чете най-много.”
А когато заедно – публика и актьори, запяха „Я кажи ми, облаче ле, бяло…” всички почувстваха, че това няма да е последната им среща. Актьорите разбраха, че няма нищо по-красиво от радостта в детските очи, а всички в ОУ „Неофит Рилски” в Обнова усетиха, че денят им стана приказно усмихнат.

27.10.obnova3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: