Румен Гечев: Комисия вече се е произнесла, че е подходящо разполагането на бежански лагер край Телиш

22.10.2016 12:00

22.10.gechev

Имам официална информация, че правителството е пред взимане на решение за разполагането на бежански лагер край Телиш. Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен днес депутатът от групата на „БСП – лява България“ Румен Гечев. Той посочи, че вече е минала комисия, която се е произнесла, че мястото е абсолютно подходящо за разполагане на мигранти.
Гечев припомни, че бившето военно поделение в червенобрежкото село беше дадено на корейска фирма, която обаче по различни причини напусна селото и в момента теренът е свободен. Юридически той се води към национална компания „Индустриални зони“, но вместо там да се настаняват чужди инвеститори – по възможност, занимаващи се с високи технологии – този терен ще бъде изваден от „Индустриални зони“ и ще бъде превърнат в бежански лагер, категоричен бе социалистът.
Той прикани плевенската общественост да окаже категоричен отпор срещу намеренията на управляващите. „Тук не говорим за временни решения, а за такива, които трайно ще променят демографски Плевенска област за в бъдеще. Затова нека жителите на областта ясно заявят дали искат такъв лагер на своя територия“, призова Румен Гечев и допълни, че лично би участвал в протести срещу настаняването на бежанци – още повече, че самият той е родом от Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: