„Градина на любовта” – поетичен дневник на една реална любовна история

20.10.2016 17:52

albena_kniga

Своята нова книга „Градина на любовта” представи днес пред свои почитатели, близки и приятели плевенската поетеса Албена Декова. Премиерата се състоя в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев” и то в навечерието на рождения ден на Албена като тя разкри, че винаги представя новите си книги през октомври – нейния рожден месец.

„Стиховете са писани в продължение на година като книгата е замислена като един поетичен дневник. Всяко произведение носи своята дата, на която е написано и в този дневник се проследява една реална любовна история.”, разказа Албена Декова. Лиричната й героиня преживява различни състояния на това любовно чувство, преминава през драматични състояния, разсъждава за любовта си, която е преживяна само на духовно ниво.

albena_dekova

„Идеята на книгата е, че всяко едно такова място, наречено градина на любовта, може да се сбъдне, нищо, че моята героиня го преживява само духовно, т.е. това е заявка за едно бъдещо случване”, добавя за своята поетична книга Албена Декова. И казва, че „Всеки сам се грижи за своята градина на любовта – сам сади цветята в нея, сам си я плеви и от всеки зависи каква ще е неговата градина на любовта като пътищата до там са много, но един единствен път има за всеки човек и той трябва да си го намери сам”.

И както всеки автор, така и Албена Декова, е готова с творби за своята следващата книга. Тя също ще е в малък формат и ще съдържа лирични миниатюри.

Издаването на книгата „Градина на любовта“ е финансирано по проект към Община Плевен.

albena_dekova

albena_dekova 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: