Продължава делото срещу мъж, нападнал полицай от Второ РУП – Плевен

19.10.2016 9:01

sad

Днес в Окръжен съд – Плевен ще се проведе заседание по дело за нападение над полицай. Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен против Н.И.
Той е обвинен в това, че на 1 юни 2014 г. причинил на полицай при Второ РУП – Плевен П. Д. при изпълнение на службата му средна телесна повреда. Служителят на реда е получил травматично разкъсване на външния лигамент (връзка) в областта на ставата между първата фаланга (костица) на палеца на лявата ръка и първата дланна кост, с което е причинено продължителни болки и страдания с трайно (поне месец и половина – два) затруднено движение на лявата ръка, се посочва в информацията от Пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.
Същия ден обвиняемият противозаконно пречил на органи на властта – на полицейските служители – полицай П. Д. и полицай Н. М. в група „Охрана обществен ред“ при 02 РУП – Плевен, да изпълнят задълженията си по охрана и опазване на обществения ред, като неизпълнил устното им разпореждане съгласно чл. 55 от ЗМВР да преустанови незаконосъобразните си действия. Освен това Н.И. държал без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – 0,852 грама марихуана със съдържание на активния компонент тетрахидроканабинол 8% на обща стойност 5,11 лв.
Днешното заседание е насрочено за 9,30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: