Георги Първанов в Плевен: Ивайло Калфин може да бъде социалния президент

18.10.2016 20:02

parvanov1

Професионалист, разумен, мъдър, отговорен, подготвен. С тези думи председателят на ПП АБВ Георги Първанов описа кандидата за президент, издигнат от партията, Ивайло Калфин.

Първанов посети днес Плевен и се срещна с жители на града в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова”.

„Аз твърдя, че България наистина има уникалния шанс след ноември тази година да има президент, който наистина да ни кара да се гордеем, един работещ президент и тази възможност не бива да бъде изпускана”, подчерта Първанов. И добави, че по-голямата част от кандидатите за президент се свързват с политиката на скандали в българското общество.

parvanov

„Със сигурност Ивайло Калфин ще бъде по-добрият президент. По-добрият президент от сегашните кандидатите, по-добрият президент от досегашните български президенти. Той е блестящ дипломат и има само един дипломат, който бих поставил до Ивайло Калфин в настоящия момент и това е Ирина Бокова”, каза още лидерът на АБВ. И подчерта, че Калфин е доказал, че може да е най-добрият евродепутат. Дори в момента той е в Брюксел, където работи по бюджетната рамка на Европа.

„Като външен министър, т.е. дипломат на конкретен пост, Ивайло Калифин показа, че може да решава проблеми.”, подчерта още Първанов. Като конкретен пример той посочи действията на Калфин по т.нар. големия енергиен шлем – АЕЦ „Белене“, газопроводът „Южен поток“ и петролопроводът „Бургас – Александруполис“.

По думите на председателя на АБВ като социален министър Калфин се е изявил като водач, като лидер в социалната политиката. „Сигурен съм, че в това му качество като президент на републиката той наистина би могъл да постигне тази цел, която аз си поставих и частично постигнах, за социалния президент. Калфин ще го направи по-добре от всеки, включително и от мен”, категоричен бе Първанов.

За личните качества на кандидата за президент Ивайло Калфин, Георги Първанов подчерта, че той е един чист, почтен, свестен човек.

Кандидатът за вицепрезидент проф. Любомир Халачев лидерът на АБВ определи като един от стожерите на българската духовност, мъдър, разумен и отговорен човек.

„За президента Първанов и за Ивайло Калфин има кауза и тя е националния интерес и просперитет.”, каза на събралите се плевенчани зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той обърна внимание на проекта АЕЦ „Белене”, който можеше да донесе 10 000 работни места и на „Южен поток”, който трябваше да минава през седем общини в Плевенска област.

„Ние в Плевен можем да кажем, че се борим за нашия интерес. И нашият интерес може по най-убедителния начин да бъде защитен от Ивайло Калфин и Любомир Халачев”, заяви Румен Петков. Той призова на 6 ноември да се гласува не с квадратчето „Не искам никой”, а с квадратчето „Искам бъдеще за себе си, за семейството, за децата си тук в Плевен и в България”.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

parvanov22

abv1

abv2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: