Георги Първанов в Кнежа: Ивайло Калфин е от хората, които решават, а не създават проблеми

18.10.2016 14:14

18.10.kneja1

Грешно е на предстоящите президентски избори да сядаме и да се броим по партии и накрая отново да изберем някой като Росен Плевнелиев. Това каза при гостуването си в Кнежа днес председателят на АБВ Георги Първанов. Заедно с областния лидер на АБВ Цветан Антов пред жителите на общината той представи кандидатурата за президент на България на Ивайло Калфин, издигнат от АБВ. Първанов заяви, че целта на президентските избори е да бъде избран възможно най-силният, най-убедителният и най-достоен кандидат за български президент – независимо от коя партия е той.

18.10.kneja2
Убеден съм, а и мнението на хората, с които имам възможност да разговарям е същото, че единственият, който става за президент е именно Ивайло Калфин, обърна се към жителите на Кнежа Георги Първанов, отбелязвайки, че той е блестящ дипломат и допълвайки, че от съвременната българска дипломация би поставил до него само Ирина Бокова. Той беше най-добрият ни евродепутат и това не е оценка на АБВ, а на европейските издания, следящи работата на Европарламента, каза Първанов. Лидерът на АБВ изтъкна, че Калфин и в момента е в Европа, където работи по бюджетната рамка на Европейския съюз за близките десет години, което е една изключителна оценка за неговите качества, като финансист и икономист. Какво по-добро от това във времена на тежка икономическа криза начело на българската държава да застане човек, който е на „ти“ с финансите и прави европейския бюджет, не скри Георги Първанов.

18.10.kneja3
На срещата в Кнежа Първанов посочи също така, че Калфин е от хората, които решават проблеми, а не ги създават, както прави настоящият президент. Като примери той посочи освобождаването на българските медици от Либия, фактът, че благодарение на него еврото бе изписано и на кирилица, както и постигането на тройния енергиен шлем – АЕЦ „Белене“, газопроводът „Южен поток“ и петролопроводът „Бургас – Александруполис“. Едва ли за тези 25 години има други проекти, които могат да гарантират на държавата ни подобни инвестиции, каквито този троен шлем, каза още Георги Първанов.
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: