Плевенчанинът Цветан Сирашки със сребърен медал от Балканското по класическа борба

17.10.2016 10:29

17.10.borba

Състезателят на плевенския СК „Изобор“ Цветан Сирашки спечели престижното второ място на Балканското първенство по класическа борба за момчета, което бе проведено в Турция през почивните дни. Това съобщи треньорът Момчил Сирашки. На финала в категория до 53 кг., Цветан отстъпи единствено пред представител на домакините, който незаслужено бе подкрепен от реферите. Още през първата част на срещата съдията демонстративно наказа плевенчанина, присъждайки точки в полза на неговия опонент.
Първата борба на Сирашки бе срещу шампиона на Турция за категорията. Това не му попречи да демонстрира висока класа и да надвие представителя на домакините с технически туш. Във втората среща Цецо излезе на тепиха срещу борец от Албания, когото също надви с туш.
Цветан се бори отлично, той бе с една класа пред всичките си противници. На финала бе ощетен жестоко, не успя да пребори единствено съдиите на тепиха. Противникът му беше видимо по-слаб, но това не попречи на домакините да го порежат“, коментира наставникът Момчил Сирашки.
Националният отбор на България завърши на трето място в общото класиране. Бронзови медали донесоха състезателите Мирослав Емилов (32 кг, Надежда 2014 – Оряхово) и Ивайло Иванов (73 кг, Локомотив Пловдив).

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: