15 иракчани са осъдени по бързи производства, водени от Районна прокуратура – Никопол

13.10.2016 10:57

sad

15  иракски граждани, излезли през границата на страната са осъдени  по бързи производства, водени от Районна прокуратура – Никопол.

Съдът одобри постигнатите с прокуратурата споразумения с които 14 иракски граждани, четирима от които непълнолетни се признаха за виновни и са осъдени за това, че на  07.10.2016г.,  на 606  речен километър на река Дунав, в съучастие като извършители излезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта. За това съобщават от Пресцентъра на Аплативна прокуратура – Велико Търново.

За това деяние са им наложени наказания от шест месеца „лишаване от свобода“,   изпълнението на които на основание чл.66, ал.1 от НК е отложено с три години изпитателен срок  и  „глоба“ по 100  лева за всеки.

На четирите непълнолетни лица е наложено наказание  „обществено порицание“, което да бъде изпълнено, чрез прочитане пред състава на Регистрационно – приемателан център – София към Държавна Агенция за Бежанците.

Още един иракски граждани е осъден, след одобрено от съда споразумение постигнато с прокуратурата. Мъжът се е признал за виновен за това, че на 09.10.2016г.,  в гр. Никопол, обл. Плевен, „Лодкостоянка“ направил опит да излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта, като деянието останало недовършено по  независещи от дееца причини – престъпление по чл. 279, ал.1, вр. чл. 18, ал.1 от НК.

Наложено му е наказание три месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 от НК е отложено с три години изпитателен срок  и  „глоба“  100  лева.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: