Ученичка от ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен стана лауреат на национален конкурс за рисунка, организиран от ДЗИ

13.10.2016 17:01

13.10.beron

Тази година Националният конкурс за рисунка „Моето ДЗИ“ се проведе под мотото „Не си сам на пътя, и аз се движа тук!“, като отново насочи вниманието към безопасността на пътя и вземането на превантивни мерки сред подрастващите. Над 3300 рисунки на деца от 262 учебни заведения в цялата страна постъпиха след обявяване на заданието. Специализирано жури в състав проф. Петер Цанев – катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини“ в Национална художествена академия, Ненко Атанасов, гл. ас. д-р, катедра „Плакат и визуална комуникация“, Национална художествена академия, Цанко Кръстев, Мениджър „Реклама и комуникации“ в ДЗИ имаше нелеката задача да прегледа и оцени конкурсните работи.
Отличени бяха само 10 творби, а от град Плевен единствен лауреат е Петя Кънчева от ОУ „Д-р Петър Берон“, съобщиха от школото. Вчера в присъствието на ученици, родители и ученици Петя получи наградата си – грамота, професионални бои и статив. Директорът на училището Ваня Дражева получи подаръците за училището – грамота, мултимедиен проектор и подаръци за всички паралелки в училището.
И понеже подаръците трябва да се заслужат, на присъстващите се наложи да отговарят на леки и не толкова леки въпроси за участието на пешеходците в уличното движение, за безопасността на велосипедистите на пътя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: