С поредица от инициативи в СУ „Пейо К. Яворов” отбелязват Седмицата на четенето

12.10.2016 14:33

iavorov2

В СУ „Пейо К. Яворов” – Плевен отбелязват Националната седмица на четенето с множество инициативи, съобщават от училището.

В понеделник проявите започнаха с обявяването на конкурси за рисунка на тема „Моят любим приказен герой” и за есе стихотворение или друг жанр по темите „Моята любима книга е… защото…”, „Езикът, който ни събира и разделя”, „Език мой – враг мой” и „Език мой-брат мой”.

Проведоха се и състезания за най-добър четец сред учениците от 5 клас, най-добър разказвач – при шестокласниците и най-добър правопис – при седмокласниците. На учениците от 1 клас пък родители четоха приказки, а на тези от 2 до 4 клас приказките чете Искра Цакова от детския отдел в Регионална библиотека „Христо Смирненски”. В инициативата при 12-окласниците – „Чети и предай нататък” гост беше поетесата Христина Комаревска.

iavorov

Сред инициативите за Седмицата на четенето в училището са още изработването на книгоразделители, рецитал за България, четене на роли с мултимедийна презентация на българска народна приказка, анкета „Чета защото…”, препис на „История славянобългарска” с участието на родители, подаряване и размяна на книги за деца и юноши и други.
Проявите завършват с експониране на изложбата на най-малките, рисували любимия си приказен герой.

Снимки: СУ „Пейо К. Яворов” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: