Носител на наградата „Икар 2016“ с концерт на плевенска сцена днес (видео)

12.10.2016 7:20

7.10.koncert

Община Плевен и Артцентър Плевен представят концерт на популярния пианист Живко Петров. Проявата ще е в зала „Катя Попова“ днес – 12 октомври, от 18 часа. Входът е свободен!
Живко Петров представя „After 4“, награден с „Икар“ 2016 за съвременна българска музика. “After 4” е първият солов класически албум на пианиста. Съдържа 10 оригинални композиции и излиза в изключително интензивното и плодотворно за Петров начало на 2015 година, в което издава 2 нови албума: “After 4” и „Between the Worlds” с JP3. Премиерата на албума се състоя на 3 септември по време на фестивала „Аполония“, като това бе и първата дата от националното турне на Живко Петров с “After 4”. Последваха Пловдив, Бургас, Варна, Добрич, Велико Търново и София.
„After 4“ е вдъхновен от четирите най-важни неща за пианиста: Любовта, Равновесието, Свободата и Мисълта. „After 4“ е музика, която носи в себе си огромен позитивен заряд, движен от таланта на един от най-добрите ни съвременни музиканти. Живко Петров е един от най-влиятелните съвременни български музиканти. Той е пианист, композитор, продуцент и аранжьор. През годините той е получил много награди, включително и наградата Кристална Лира през 2005 година. Работи с много български музиканти като Лили Иванова, Илдъз Ибрахимова, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева, Хилда Казасян, Орлин Горанов, както и международни такива – Chico Freeman, Francesco Bearzatti, Natalie The Floacist и Natalie Cole (Милано/ Piazza Duomo – Коледен концерт, 2008).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: