Нова производствена база за пелети на фирма „KWOOD“ откриха в Плевен

12.10.2016 15:02

12.10.peleti1

С водосвет днес в Плевен бе открита новата производствена база за пелети на фирма „KWOOD“. Сред официалните гости бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, областният управител Ралица Добрева, ръководният екип на „Ваптех“, представители на банката и застрахователната компания, с които работи „KWOOD“.

12.10.peleti2
Повече за дейността на фирмата сподели нейният управител Дарен Бонев, който отбеляза, че „KWOOD“ произвежда пелети, направени 100% от бял бор, като по този начин се гарантира постоянно високото качество на продукта. Фирмата произвежда 1-1.5 тона пелети на час, работейки на две смени, като идеята на ръководството е – предвид големия обем работа – да бъде въведена и трета смяна. Основните ни пазари са Италия, Гърция и България и имаме изключително способен екип, който работи с желание за изпълнение на многобройните поръчки, които имаме, сподели още управителят. Бонев посочи, че целта на „KWOOD“ е да увеличи производството, достигайки максималния капацитет на поточната линия. А защо не да направим и още една линия, разкривайки допълнителни работни места, допълни той.

12.10.peleti3
Дарен Бонев посочи, че икономиката на всяка държава е основен фактор за нейния просперитет, подчертавайки, че гръбнакът на всяка икономика пък са малките и средните предприятия. Надявам се, че „KWOOD“ ще бъде гръбнакът на икономиката както на Плевен, така и на България, пожела си младият предприемач.

12.10.peleti4
Не е наша работа да правим бизнес, но е наша работа да даваме възможност на бизнеса в общината да се развива по един добър начин, каза кметът на Плевен Георг Спартански. Той приветства инвестицията, отправяйки пожелание да се търсят нови нива и обеми на производство. „А както обичам често да се шегувам – общинската власт, ако не може пряко да помага, поне да не пречи на бизнеса. Именно той дърпа държавата напред и ние трябва да му даваме шанс да се развива по начина, по който намира за най-правилен“, каза още Спартански. Кметът изрази увереност, че инвестицията на „KWOOD“ е добре обоснована и при добрия мениджмънт и бизнес план на фирмата тя ще даде плодовете, които инвеститорите очакват.

12.10.peleti5 12.10.peleti6 12.10.peleti7 12.10.peleti8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: